EKO aktualitātes aprīlī.
Beidzot tas brīdis ir klāt - gaisā jūtams pavasaris, tauriņi lido, putni vītero, zāle un koki zaļo, saule spīd tik spoži, ka tā vien gribas kliegt – PAVASARIS. Karlosam un arī mazajiem un lielajiem kāpēcīšiem galvā pavasaris. Baudām pavasari, dodamies garās pastaigā, ejam uz jūrmalu un uz skatu torni. Laukā vērojam dabu, kā mostas kukaiņi, kā kukaiņi aktīvi rušina zemi, kā putniņi meistaro sev ligzdiņas. Aprīlī kāmis Karloss ar mazajiem kāpēcīšiem pabija dažādās vietās ārpus pirmsskolas izglītības iestādes.
- 12.aprīlis Bitīšu grupas bērniem un Karlosam bija īpaši gaidīta diena, jo atkal bija pienākusi tā reize, kad varējām doties ciemos pie mūsu mīļās gotiņas Gaujas un viņas draugiem uz lauku sētu. Rīts iesākās īpaši rosīgi, jo bērni bija agri cēlušies, nevarēdami sagaidīt to brīdi, kad atkal ieraudzīs gotiņu Gauju un viņas draugus - zaķus, aitas, pīles, vistas, tītarus u.c. mājdzīvniekus un mājputnus. Lai šī reize būtu nedaudz atšķirīgāka, no sākuma bijām ieplānojuši apmeklēt Kalvenes Zoodārzu „Cīrulīši”. Bērni ar lielu sajūsmu vēroja un iepazina katru iemītnieku, tādēļ nepārtraukti sekoja daudzie „Kāpēc?”. Pēc Zoodārza apmeklējuma devāmies ciemos uz lauku sētu, lai kopā ar gotiņu Gauju un viņas draugiem svinētu Lieldienas. Mūs īpaši mīļi sagaidīja saimniece Ārija Brūvere, kura aicināja mūs visus jautrās rotaļās un dejās ar zaķu līdzdalību. Vēlāk sekoja olu meklēšana, ripināšana un svarīgākais - olu kaujas.
- Dienu pirms lieldienām Knīpu un Knauķu grupas brašie puiši un meitenes kopā ar Karlosu nodevās olu krāsošanai, izmantojot dabas materiālus (koku lapas, tēju, sīpolu mizas, karkades tēju, zaļo tēju).
- 13. aprīlis Karlosam atkal bija mazliet savādāks. Viņš kopā ar mazajiem kāpēcīšiem devās svinēt Lieldienas uz brīvdienu māju „Atomi”. Bija dažādas sportiskas aktivitātes, olu ripināšana un olu kaujas. Kas īpašs šajā vietā? Brīvdienu mājā „Atomi” tiek nogādāti rūķīšu grupas ēdienu atkritumi, kas tiek doti putniem, govīm, aitām, zaķiem. Tāpēc devāmies izzināt, kur paliek tas, ko rūķīšu grupa neapēd.
- Aprīļa beigās kāds mazais rūķītis pēc ciemošanās pie savas vecmāmiņas atveda uz dārziņu maisiņu ar pirmajiem dārzā izaugušajiem gardumiem – salātlapas, sīpollokus, redīsus un dilles. Tad nu kāmis Karloss tika aicināts kopā ar mazajiem rūķīšiem pagatavot gardus pavasara salātus. Katrs pielika savu roku, lai darbiņš tiktu padarīts - cits mazgāja, cits nostiprināja prasmes griešanā, cits samaisīja. Salāti sanāca ļoti gardi. Ēdam atbildīgi! Ēdīsim to, kas izaudzis mūsu mazdārziņos.
EKO aktualitātes martā.
Kad gaisā jūtama pavasara smarža, kad saulīte silda stiprāk un siltāk, tā vien gribas pavasari ātrāk sagaidīt. Arī pirmsskolas izglītības iestādē „Kāpēcītis” mazie un lielie jau skaita dienas līdz beidzot pavasaris būs kārtīgi jūtams. Lai pavasaris ienāktu grupā, mazie kāpēcīši kopā ar draugu kāmi Karlosu ķērās pie maziem dārzniecības darbiem. Kas šajā mēnesī bija īpašs? Kāmis Karloss ciemojās pie kāda mazā kāpēcīša mājās.
- Kādā rītā, kad kāmis veica ik rīta apgaitu pa dārziņu, mazās pūcītes viņu sagaidīja ar siltu, smaržīgu un ļoti veselīgu pārsteigumu - pašu ceptu maizīti un kļavu sulu. Kāds Pūcītes skoliņas mazais draugs ar saviem vecākiem bija īpaši pastrādājis.
- Mazās bitītes kādu marta rītu vēlējās padarīt mazliet siltāku. Viņas kopā ar Karlosu bija ierautas tējas rītā. bitītes pilnveidoja zināšanas par tēju, iepazinās ar jauniem vārdiem – drogas, servīze. Nostiprināja zināšanas par drošības noteikumiem, kas jāievēro, lai darbotos ar karstu dzērienu, kā arī aktivizēja prasmes uzklāt galdu tējas dzeršanai. Tāpat bitītes noskaidroja, kas ir tēja, kā tā rodas, kādi tēju veidi ir sastopami. Kad tika pagatavota žāvēto ābolu un piparmētru tēja, bitītes uzklāja galdu – uzlika salvetes, krūzītes, šķīvīšus. Pie tējas cienastā bija mājās cepti auzu pārslu cepumi. Bitītes cienājās un izdarīja secinājumus, ka visgaršīgākā tēja ir no Latvijā augušām zālītēm vai augļiem, ka zāļu tēju var dzert bez cukura un audzēkņi motivēs vecākus un vecvecākus vasarā vākt veselīgās tējas. Arī Karlosam garšoja.
- Mazie lācēni marta mēnesī kopā ar kāmi Karlosu stādīja sīpolus. Vēlāk, izmantojot jau izaugušos sīpolu lokus, paši gatavoja biezpiena – loku maizītes un loku – gurķu salātiņus. Ēdam atbildīgi!
- Gaidot silto laiku un pavasari, visas grupas kopā ar kāmi Karlosu darbojas ar zaļajiem darbiņiem - stāda sīpoliņus, sēj samtenes, kreses, saulespuķes. Pirmsskolas izglītības grupu palodzes Karlosam atgādina mazus dārziņus uz palodzes. Tagad kopā visi pacietīgi gaida, kas izaugs, un kārtīgi aprūpē sastādītos labumus.
- Martā mazie rūķīšu grupas puiši un meitenes aicināja ciemos kāmi Karlosu un Lenarda mammu uz mazu, kopīgu radošu darbošanos. Šajā dienā mazie rūķi pievērsās kulinārijai. Tika gatavots veselīgs kārums, proti, auzu pārslu cepumi ar banāniem un valriekstiem. Veselīgi un garšīgi, ēdam atbildīgi!
- Un nu kāmja Karlosa īpaši īpašais šā mēneša notikums. Karlos devās ciemos pie kādas Rūķīšu grupas ģimenes. Mmm.. ko tik nesadarīja un ko tik neredzēja. Baudīja turku zirņus, gatavoja EKO konfektes, iepazinās un atzinīgi novērtēja mazā rūķīša ģimenes nostāju ēst veselīgi, atbildīgi un pareizi. Ģimenē arī tiek domāts par pusdienu kārbām vecākajām meitām. Skolā ēdam atbildīgi!
- Marta mēnesi mazie kāpēcīši Rūķīšu grupā noslēdza ar gardu putras rītu. Protams, tiek uzaicināts arī kāmis Karloss, jo nekas jau bez viņa nenotiek. Tad nu kopā tiek gatavotas gardās, ātri vārāmās auzu pārslu putras un pēc brīvas izvēles tiek liktas klāt piedevas - banāni, medus, kanēlis vai ievārījums no kāda rūķīšu vecmāmiņas pagraba. Ēdam atbildīgi paši un mācām to darīt arī citiem!
EKO aktualitātes februārī.
Pavisam nemanot pienācis gada draudzīgākais un mīlestības pilnais mēnesis - februāris. Arī šajā mēnesī Kāmim Karlosam daudz darāmā. Viņš jūtas īpaši mīlēts un gaidīts katrā pirmsskolas izglītības iestādes „Kāpēcītis” grupā. Tā kā apkārt klejo daudz baciļu, mazie kāpēcīši stiprina savu imunitāti visdažādākajos veidos. Īstenojot dažādas idejas, arī kāpēcīšu vecāki turpina aktīvi iesaistīties.
- Lai veselība turētos un vīrusi neuzbruktu, Rūķīšu grupas mazie draugi katru dienu sev sarūpēja kādu veselīgu našķi. Tika uzrunāti vecāki, lai palūkojas, kādi kārumi uz ziemu salikti pagrabos. Un tā tika sanesti visādi labumi: āboli, burkāni, dzērvenes, cidonijas, ķirbis. Rūķīšu grupa katru dienu sevi lutināja ar kādu īpašo kārumu un tika arī Karlosam.
- Pūcīšu skoliņas bērni rudenī iepazinās ar vienu no lielākajām Latvijas ogām – ķirbi. Svaigi spiesta sula no ķirbja un āboliem bija iemīļota Pūcītes skoliņā. Bet nu - ziemas vidū, kad enerģija ir jāuzkrāj no jauna, lai sagaidītu pavasari, veselīgo ķirbju sēkliņu maizītes ir tieši laikā.
- Knīpu un Knauķu grupā mazie draugi nolēma uzaicināt kāmi Karlosu uz mazu eksperimentālu rītu, lai kopā noskaidrotu, cik tad NEVESELĪGI ir tie mūsu iemīļotie našķi. Secinājumi ir iespaidīgi. Cik mūsu mīļajos našķos ir daudz cukura! Bērni kopā ar kāmi Karlosu un skolotājām pārrunāja iegūtos rezultātus un domāja alternatīvas šiem neveselīgajiem našķiem.
- Pieci kaķi sarunāja putru vārīt vakarā, bet Pūcītes skoliņā nolēma jau no rīta kopā ar kāmi Karlosu pagatavot veselīgu putru. Auzas ir augušas Latvijā, saņēmušas Latvijas saulītes spēku. Kāmis Karlos vienmēr ierodas ciemos, ja bērni ēd atbildīgi un ēdienkartē izvēlas sezonālo Latvijā audzēto pārtiku. Putra izdevās ļoti garda, bērniem tā īpaši gāja pie sirds ar Roberta mammas dāvāto ogu ievārījumu. Roberts ar ģimeni rudenī paši čakli ogo un vāra ievārījumus. Kamēr putra brieda, bērni klausījās latviešu tautas pasakas, gāja rotaļās un minēja mīklas.
- Februārī arī pie mazajiem Ežukiem ciemojās kāmis Karloss un sarkankrūtīte Čiepiņa. Abi ciemiņi pastāstīja, cik svarīgi ir būt veseliem, bet, lai būtu veseli, ir veselīgi jāēd. Sarkankrūtīte aicināja pagatavot veselīgus salātus ar sēkliņām. Lai pagatavotu salātus, Čiepiņa aicināja bērnus mizot un rīvēt svaigus burkānus un vārītas bietes. Viņa iepazīstināja arī ar saulespuķu un ķirbja sēkliņām, kuras pievienoja salātiem. Bērni ar prieku veica šos uzdevumus. Nobeigumā ežuki degustēja pašu gatavotos veselīgos salātus. Kāmītis Karloss ieteica bērniem, lai viņi mājās kopā ar vecākiem arī gatavo dažādus salātus, jo kopā gatavoti ēdieni ir garšīgāki.
- Mazās bitītes aicināja kāmi Karlosu uz vienu vareni gardu rītu. Kāmis Karloss bija sajūsmā. Tika gatavotas kārtainās mīklas smalkmaizītes ar EKO ievārījumu, kurš tika kopā iegādāts EKO veikaliņā. Sanāca brīnišķīgi gards našķis
Lieldienu svinības lauku sētā!
12.aprīlis Bitīšu grupas bērniem bija īpaši gaidīta diena, jo atkal bija pienākusi tā reize, kad varējām doties ciemos pie mūsu mīļās gotiņas Gaujas un viņas draugiem uz lauku sētu. Rīts iesākās īpaši rosīgi, jo bērni bija agri cēlušies, nevarēdami sagaidīt to brīdi, kad atkal ieraudzīs gotiņu Gauju un viņas draugus-zaķus, aitas, pīles, vistas, tītarus u.c. mājdzīvniekus un mājputnus.
Lai šī reize būtu nedaudz atšķirīgāka, no sākuma bijām ieplānojuši apmeklēt Kalvenes Zoodārzu „Cīrulīši”. Bērni ar lielu sajūsmu vēroja un iepazina katru iemītnieku, tādēļ nepārtraukti sekoja daudzie „Kāpēc?” . Pēc Zoodārza apmeklējuma devāmies ciemos uz lauku sētu, lai kopā ar gotiņu Gauju un viņas draugiem svinētu Lieldienas. Mūs īpaši mīļi sagaidīja saimniece Ārija Brūvere, kura aicināja mūs visus jautrās rotaļās un dejās ar zaķu līdzdalību. Vēlāk sekoja olu meklēšana, ripināšana un svarīgākais- olu kaujas.
Kā negaidīts notikums mūs visus pārsteidza zaķītis Baltiņš , kurš vēlējās mūs visus pārbaudīt gudrībā un attapībā, tādēļ sekoja mīklu minēšana un ticējumu ievērošana. Kad veiksmīgi bijām tikuši galā ar uzdevumiem, zaķis Baltiņš mūs aicināja ciemos uz kūti pie gotiņas Gaujas un viņas draugiem. Tradicionāli pie gotiņas Gaujas ieradāmies ar īpašo dziesmiņu „Sveika Gaujiņa!”, ko ar lielu sajūsmu uzņēma zosis un vistas, kladzinot mūzikas ritmā līdzi. Tā tik bija varena sadziedāšanās! Kad gotiņu bijām apraudzījuši, varējām doties aplūkot visus kūts iemītniekus. Bērnus īpaši uzrunāja jēriņi, tādēļ vēlāk sekoja to barošana ar maizi un pienu.
Bija liels un patiess prieks atkal redzēt bērnu zinātkāros skatienus, kurus var izdzīvot un piedzīvot tikai lauku sētā un vidē, ko tā sniedz. Liels paldies maniem vecākiem Ārijai un Ērikam Brūveriem par viesmīlīgo uzņemšanu, kā arī mūs atraktīvajai Dzintara mammai par līdzdalību pasākuma norisē!
Pirmsskolas Izglītības skolotāja Aneta Jansone
EKO aktualitātes janvārī
Gada pirmais mēnesis pirmsskolas izglītības iestādē arī aktīvs un radošs. Arī janvārī daudz tiek domāts par veselību, tiek stiprināta imunitāte un uzņemti vitamīni. Aktīvi tiek iesaistīti grupu vecāki, vecvecāki, krustvecāki, aicinot sarūpēt pašu audzētus burkānus, ķiplokus, dažādus ievārījumus un tējas. Tad nu atkal laiks aktivitātēm:
-
Bitīšu grupai 16.janvāra rīts iesākās neierastāk, jo pie mums ciemos ieradās Martina mamma ar lielu daudzumu burkāniem. Pats galvenais, ka līdzi viņa bija paņēmusi arī palīgu, ko sauc par „Sulu spiedi”.
Bērni ar lielu interesi vēroja un klausījās visu sniegto informāciju par to, kāpēc ir ļoti svarīgi dzert svaigi spiestas sulas, mācījāmies izprast to, cik tas ir veselīgi. Protams, nekas nevar būt veselīgāks par pašu audzētiem dārzeņiem, jo kā vēlāk noskaidrojās, tad tieši šos burkānus Martina ģimene paši ir audzējuši. Ļoti veiksmīgs faktors ir tas, ka Bitīšu grupas bērni labi pārzina ražas novākšanas specifiku, jo tieši rudenī viņi bija tie, kas devās uz bioloģisko Z/S , lai palīdzētu novākt burkānu ražu.
Kad bijām iepazinušies ar visu svarīgāko informāciju, tas varējām ķerties pie darba- spiest burkānu sulu. Protams, arī Kāmja kungs Karloss atzinīgi vēroja, kā no burkāniem tiek iegūta sula. Mmm…cik garšīgi! Bērni, praktiski darbojoties, atzinīgi novērtēja to, ka svaigi spiestas sulas ir daudz veselīgākas, nekā veikalā pirktās, kuras pārsvarā sastāv no liela daudzuma cukura.
Ļoti liels paldies Martina mammai par interesanto nodarbību.
- Janvāra mēnesī "Knīpu un Knauķu" grupiņà bērniem norisinājās tematiskais rīts "Veselīgās ķiplokmaizītes".Visu nedēļu bērni ar audzinātājām pārrunāja veselīga un pareizi izvēlēta uztura būtisko nozīmi ikkatra cilvēka dzīvē. Ziemas un agrā pavasara gadalaikos,kad apkārt klejo ļoti daudz baceļu un vīrusu, ir svarīgi stiprināt organismu ar vitamīniem un pašu gatavotiem veselīgiem našķiem, tāpēc arì 6gadus vecie bērni aktīvi iesaistījās audzinātājas piedāvātā veselīgā rīta aktivitātē.Bērni visu darīja paši - ar lielu atsaucību un ieinteresētību.Gatavās ķiplokmaizītes pēc tam tika notiesātas 10minūšu laikā, pacienājot arī citus iestādes darbiniekus.Daži bērni atzina, ka noteikti tādas gribēs pagatavot arī mājās savai ģimenei.
- Aukstajās ziemas dienās Karloss kopā ar dūšīgo Kāpēcīša pavāri Ingu vārīja veselīgās tējas, lai visi Kāpēcīši tās baudītu. Lielajā tējas katlā tika bērtas meža zemenes, liepziedi, žāvēti āboli, kaltētas dzērvenes. Par šīm tējām atbildību ir uzņēmušies Pūcītes grupas vecāki. Bērnu sejās atplauka smaids, un visapkārt viens otram nodeva informāciju-Karloss ar tēju nāk!
- Rūķīšu grupas bērniem bija uzdevums lūkot, kādus gardus ievārījumus un pašu savāktas tējas var atrast virtuvē pie mīļajām vecmāmiņām. Tad nu katrs atnesa savu iecienītāko ievārījumu un pacienāja arī citus. Karloss nosprieda, ka mazo rūķīšu vecmāmiņu virtuvē ir dikti gardi ievārījumi un tējas.
EKO aktualitātes decembrī
Gada gaišākais mēnesis mazajiem kāpēcīšiem aktīvs un radošs. Darbojās ne tikai mazie, bet arī kāpēcīšu vecāki aktīvi darbojās. Sadarbībā ar grupu skolotājiem tika padomāts par to, lai mazie kāpēcīši dāvanā saņemtu Latvijā ražotus gardumus. Kāpēcīšu skolotājas ar mazajiem kāpēcīšiem decembrī:
- Pūcītes un viņu čaklie vecāki ķērās pie Rūķu tējas darbnīcas organizēšanas. Un izrādās, ka mūsu vecāki ir dūšīgi strādājuši, jo Rūķu tējas darbnīcā ātri sāka smaržot ar viss dažādākajām smaržām-piparmētra, vīgrieze, aveņu un zemeņu auglīši, raspodiņi un kumelītes u.t.t. Tie Pūcītēs ir īpaši mirkļi, kad bērni mācās iepazīt un atpazīt tējas smaržu un nosaukt to. Pūcītes ir iemācījušies skaisti servēt galdus, izmantojot īpašus traukus, ko mums ir radījuši mākslas skolas audzēkņi. Pūcītes paši ber tēju, jauc kopā dažādas zālītes, pilda krūzītēs.
- Kad laukā tumšs, auksts un organismi prasa vitamīnus, mazie rūķīši nolēma padarīt ikdienu veselīgāku. Mazie rūķīši noskaidroja, ka ķiplociņš ir īsts brīnumdaris, īsta vitamīnu bomba. Tā nu mazie rūķīši nolēma, ka var uzcept gardas ķiplokmaizītes un būt veseli.
- Kas gan ir svētki bez našķiem? Tā kā tuvojās Ziemassvētki, tad, šoreiz jau ierasto piparkūku vietā, „Knīpas un knauķi” apguva kaut ko jaunu, mācoties pagatavot kēksiņus. Vispirms paši pagatavojām mīklu, izmantojot olas, miltus, margarīnu, cukuru. Kad mīkla bija gatava, bērni ar to piepildīja kēksu formiņas, pēc vēlēšanās pievienojot arī melleņu ievārījumu, kuru mums no saviem krājumiem sarūpēja Keitas vecmāmiņa. Paldies viņai par to! Kamēr mūsu pašu gatavotie gardumi krāsnī cepās un telpa piepildījās ar patīkamu smaržu, mēs ar bērniem pārrunājām, kādus svētku našķus viņi gatavo mājās kopā ar vecākiem un kāpēc pašu gatavotie našķi ir veselīgāki par veikalā pirktajiem.
- Ziemassvētki ir brīnumu un svētku gaidīšanas laiks. Lai šie svētki būtu īpaši, ir jāprot tos radīt. Un kurš cits, ja ne mēs paši esam atbildīgi par to, lai šie svētki būtu ģimeniski un patīkamu smaržu piesātināti. Tādēļ kāpēcīšu bērni ar lielu nepacietību gaidīja „Piparkūku rītus”, lai visi kopā rastu svētkus gan sev, gan citiem. Lai top gardais Ziemassvētku gardums.
Brīnumaino ķirbju nedēļa
2016.gada novembra pēdējā nedēļā (21.- 25. novembrī) “Lācēnu” grupā norisinājās „Brīnumaino ķirbju nedēļa”, kuras laikā bērni aplūkoja ķirbi un noskaidroja, kādās krāsās tas mēdz būt, no kā tas sastāv. Kopā ar bērniem pārrunājām, ko var pagatavot no ķirbja un nogaršojām svaigu ķirbi, kā arī sagriezām to mazos gabaliņos un pagatavojām ķirbju sukādes. Ķirbis tika pārgriezts uz pusēm – tur ieraudzījām, kas ķirbī ir iekšā. Izlasījām no ķirbja sēkliņas un sakaltējām. Tika izveidota arī „Brīnumaino ķirbju pavārgrāmata”, apkopojot vecāku sagādātās receptes. Nedēļas beigās sarīkojām „Jautro ķirbīšu ballīti”, uz kuru bērni bija saģērbušies dažādu - ķirbim raksturīgu - krāsu drēbēs (dzeltens, oranžs, zaļš). Pēc pasākuma mielojāmies ar ķirbju sukādēm un ķirbju pankūkām.
Nedēļa izvērtās jaunu atklājumu pilna un krāsaina.
Pirmsskolas izglītības skolotāja Viktorija Urtāne
Tējas darbnīcas Pūcīšu skoliņā.
Ziema ir īstais gadalaiks pašu, vecmāmiņu, mammu lasītām zāļu tējām. Tāpēc Pūcītes un viņu čaklie vecāki ķērās pie Rūķu tējas darbnīcas organizēšanas.Un izrādās, ka mūsu vecāki ir dūšīgi strādājuši, jo Rūķu tējas darbnīcā ātri sāka smaržot ar viss dažādākajām smaržām-piparmētra, vīgrieze, aveņu un zemeņu auglīši, raspodiņi un kumelītes u.t.t. Tie Pūcītēs ir īpaši mirkļi, kad bērni mācās iepazīt un atpazīt tējas smaržu un nosaukt to. Pūcītes ir iemācījušies skaisti servēt galdus, izmantojot īpašus traukus, ko mums ir radījuši mākslas skolas audzēkņi. Pūcītes paši ber tēju, jauc kopā dažādas zālītes, pilda krūzītēs. Īpaša dāvana mums pūcītēm bija Marka ģimenes pašceptā maizīte, kas ļoti piederējās pie zāļu tējas mierīgā piektdienas pēcpusdienā. Pavisam pašsaprotams jautājums pūcītēs ir, kad gatavosim tēju? Kopā ar vecākiem, mēs bērniem maz pamazām veidojam izpratni par to, ka krāsainās limonādes nebūt nav tik garšīgas, salīdzinājumā ar pašu gatavotajām tējām, kurās ir Latvijas saules siltums un bišu medus.
Pūcītes aktīvi piedalās rīcības dienās.
Ir sākušās Latvijas skolu rīcības dienas. Arī Pūcītes skoliņas bērni gatavi kopā ar skolotājām tajās piedalīties un ar savām aktivitātēm pievērst skolēnu un plašākas sabiedrības uzmanību jautājumiem par videi draudzīgu dzīvesveidu.
8.novembra rīts Pūcīšu skoliņā sākās ļoti aktīvi un darbīgi. Uz galda, bļodā jau stāv vārīti zirņi, sagriezti rutki, kāļi un burkāni. Pūcītes zirņus ber pašdarinātās papīra turziņās, bet no dārzeņiem gatavo veselīgās uzkodas, kuras tiek uzvērtas uz koka iesmiņiem. Mazajiem prieks acīs, jo viņus gaida liels piedzīvojums Liepājas universitātē. Kāpēc liels? Jo Pūcītes skoliņas bērni kopā ar kāmi Karlosu dosies uz universitāti, kurā mācīs lielos studentus un profesorus ēst atbildīgi, uzturā vairāk izmantot sezonālo pārtiku, kura protams, ir augusi tepat mūsu zemītē Latvijā. Liels prieks un pārsteigums bija universitātes studentu un pasniedzēju acīs, kad mazās pūcītes cienāja ar Latvijā audzētiem zirņiem, kāļiem un burkāniem.
Pirmsskolas izglītības skolotāja Agija Admidņa.
Gardais oktobra pārsteigums Ežuku grupā
Oktobra nogalē kāds mazais ežuks saviem grupas draugiem bija sagādājis pārsteigumu – pilnu grozu gardu, sulīgu, pašu audzētu vīnogu groziņu. Kā nojauzdams ko īpašu, pirmo reizi pie ežukiem ciemos bija ieradies arī kāmis Karloss, lai iepazītos! Kopā ar bērniem Karloss izpētīja vīnogulāju lapas un ķekarus, pētīja, kā ogas ir piestiprinātas ķekarā, cik stipri tās turas. Tad sekoja pats gaidītākais – lielā degustācija. Visiem Ežukiem ļoti garšoja vīnogas! Kāmis Karloss solīja drīzumā atgriezties, lai iepazīstinātu bērnus ar citiem veselīgiem rudens gardumiem.
Pirmsskolas izglītības skolotāja Liene Šeidlere.